Turkvet.Biz

Ana Sayfa veteriner, hayvancılık, tarım, danışmanlık, besi, çiftlik Hakkımızda inek, koyun,keçi, ahır projeleri, çiftlik projeleri, tavukçuluk, balıkçılık, sütçülük Kütüphane ipard, ıpard, kırsal kalkınma, hayvancılık teşvikleri, hayvancılık destekleri, çiftlik projeleri, veterinerlik Duyurular çiftlik danışmanı, yemleme, ayak hastalıkları, mastitis, dölverimi, buzağı, holşya jersey
 
    Hizmetlerimiz
    Danışmanlık
       Veteriner danışmanlık
      Tarım Danışmanlığı
       Çiftlik projelendirme
    HACCP sistemi
    Eğitim>
    Mühendislik
    IPARD hibe projeleri
       Süt çiftlikleri
       Besi çiftlikleri
        Süt işleme tesisi
        Et işleme tesisi
         Su ürünleri işleme tesisi
         Sebze meyve işleme tesisi
         Süs bitkileri
        Tıbbi aromatik bitkiler
       Yerel ürünler
        Kültür balıkçılığı
        Kırsal turizm
     
     
     
     
     
     

 

d
 

 

 

 

VETA D Eğitim

 2014-2015 Meslek İçi Eğitim Programı (tıklayınız)

Veteriner Hekimlik Meslek İçi Eğitim Programları Arşivi

AVHO, Klinik Yönetimi ve İşletmeciliği, Veteriner Hekim Mustafa YILDIZ, 8 Haziran 2014

Sayın Mustafa YILDIZ, Ankara Veteriner Fakültesi mezunu, uzun bir serbest kılinisyenlik tecrübesi var. SakaryaVet Veteriner Kliniğinin sahibi ve bu günlerde Sakarya'da 2000 metrekare kullanım alanlı büyük bir hayvan hastanesinin açılışını yapmak için son hazırlıklarını tamamlıyor. Aynı zamanda uzunca bir süredir Sakarya Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı görevini sürdürüyor. Bu anlamda Ankara'daki klinisyen meslek mensuplarını suçlamak kesinlikle yanlış olur. Mustafa YILDIZ beyin daha önceden bu anlamda bir hazırlığı ve sunumları var. Son olarak da VetAnka kariyer günlerinde Ankara Veteriner Fakültesinde müstakbel Veteriner Hekimlerle bu konuyu kısa başlıklar halinde paylaştı. Hazırlığını ve çalışmalarını uzun zamandır yakından bildiğimiz sayın YILDIZ, talebimiz üzerine konuyu daha kapsamlı ve programlı olarak bizlerle paylaşmak için hazırladı. Klinisyen meslektaşlarımız ve klinisyen olarak çalışmayı düşünen genç arkadaşlarımız için etkin bir sunum olacağını düşünüyoruz. Katılanlar; interaktif bir sunumda, yaşanan bir çok sorunun pratik çözümlerinin varlığını görecekler...Ertelenen bu program detayı için tıklayınız.

AVHO, Pratik Klinik Laboratuvar Teknikleri, Doç.Dr.Kerem URAL, Ankara, 01.06.2014

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyeyi Doç.Dr.Kerem URAL tarafından VETA D Eğitim için özel olarak hazırlanılan ve sunulan Pratik Klinik Laboratuvar Teknikleri çok yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi. Eğitimlerin interaktif özelliğini korumak amacıyla katılımın 25 kişi ile sınırlandırıldığı ve üzeri kayıtların kabul edilmediği eğitimde katılımcıların memnuniyethad safhada olurken, soru cevaplarla programın yetişmesinin risk oluşturması, organizasyonun zaman zaman müdahale ile soruları sınırlandırması gerektirse de program uzatmalı da olsa tam olarak gerçekleştirildi. Katılımcılara hediye edilen laboratuvar atlası özelliğini de taşıyan süper renkli baskı ile hazırlanmış olan sunu kitabı da beğeni kazandı. İlgi ve talep yoğunluğu, sonbaharda bir Dermatoloji Eğitiminin programlanması zorunluluğunu da beraberinde getirdi ve eğitim esnasında kararlaştırılmış oldu.Detay için tıklayınız.

Uygulamalı Veteriner Stomatoloji Kursları, Dr.Efe ONUR, 1 Şubat-25 Mayıs 2014

Veteriner Stomoloji Kursları; Sakarya, Ankara, Adana, Samsun, Aydın, Bursa ve İstanbul olmak üzere 7 etap halinde gerçekleştirilerek meslek içi eğitimde bir ilk yaşandı. Aynı konunun farklı noktalarda tekrarlanması ile birebir uygulama yapılan eğitime 80 kişiden fazla rekor sayıda veteriner hekimin yararlanması sağlanmış oldu. 

Ağız hastalıkları, yurt dışında küçük havyan pratiğinde en sık teşhis edilen hastalıklar kategorisinde listenin başını çekmekteyken, ülkemizde konuya gösterilen önemin düşüklüğü ve teşhis / tedavi oranlarının vaziyeti bilgi eksikliğinin varlığını ciddi bir şekilde ortaya koymaktadır. Anekdot ve kişisel gözlemlerin ötesinde konu hakkında veri bulunmaması ise ayrı bir mesleki ayıptır.

Genel vücut sağlığını etkilemesi ve hastanın yaşam kalitesini dramatik bir şekilde düşürmesi nedeniyle ağız hastalıkları ölümcül öneme sahiptirler. Tedavi edilmediklerinde endokardit, böbrek yetmezlikleri gibi daha pek çok sistemik hastalığa neden oldukları kanıtlanmıştır. 10 yaş üzeri çoğu kalp hastasının ağzının sağlıksız olması ve bunun tam tersi ağız hastalarının sağlık taramalarında kalp hastalıkları ile karşılaşılması, beşeri tıpta kanıtlanmış olan bu durumun sektörümüzdeki zuhurudur...

Doğru teknik ve bilginin ışığında, her küçük hayvan kliniğinin iş hacminin en az %30 artması mümkündür. Sadece 6 ay içerisinde her kliniğin yapabileceği basit bir “diş taraması” ile veya anestezi altına aldıkları her hastaya “detaylı diş taraması” (ki bu işlem yalnızca 10 dakika sürecektir) bu artışı sağlamak mümkündür.

Veteriner Stomatoloji ileri düzey eğitimleri, Uzman Veteriner Hekim Özgür BİLGİÇ ile Ekim 2014 de "Periodental Cerrahi" ile devam edecek.Detay için tıklayınız.

AVHO; Gıda Güvenliği ve HACCP/ISO Uygulamaları Eğitimi,Prof.Dr.Tansel ŞİRELİ, Prof.Dr. Nevzat ARTIK, 17-18 Mayıs 2014

Gıda Güvenliği konularının her geçen gün önem kazandığı günümüzde, gıda sektöründe çalışmak isteyen/görev alan Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Ziraat Mühendislerine yönelik olarak hazırlanan iki günlük yoğun ve kapsamlı eğitim, sektörde Gıda Güvenliği ile ilgili temel konular ile Gıda İşletmelerinde HACCP/ISO uygulamalarına içeren bir kurs olarak, sektöre ve hizmet veren meslek mensuplarına katkı sağlayacak bir eğitim.Detay için tıklayınız.

Aydın VHO, Sürü Sağlığı, Üretim Yönetiminde Gelişmeler ve İyi Süt Sığırcılığı Uygulamaları, Dr.Mustafa ALTUNTAŞ, 18 Mayıs 2014

Aydın VHO, Sığırlarda Reproduktif Ultrasonografi Kursu, Prof.Dr.D.Ali DİNÇ,      17-18 Mayıs 2014

Sığırlarda gebelik ve reproduktif sorunların teşhis ve doğru tanımlanmasına yönelik olarak  hazırlanan kurs, iki gün süreli olarak düzenleniyor. İlk günü teorik konular ve oryantasyon uygulamalarının yer aldığı kursun ikinci günü tamamen canlı uygulamalar şeklinde yapılıyor.  BCF çoklu wifi ekran teknolojisi ile yapılan örnek uygulamalar, görüntülerin çok sayıda ekranda aynı anda çok rahat ve detaylı izlenmesine imkan vermektedir. Detay için tıklayınız.

AVHO, Sürü Sağlığı/Üretim Yönetiminde Gelişmeler ve İyi Süt Hayvancılığı Uygulamaları,Dr.Mustafa ALTUNTAŞ,10 Mayıs 2014

Tarım danışmanı, Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Tekniker ve Teknisyenler ile Hayvancılık işletme sahip ve yöneticilerine, yetiştirici ve üretici örgüt yöneticilerine yönelik olarak hazırlanmış olan seminer, sürü sağlığı ve üretim yönetimi konularındaki gelişmeler ile bu kapsamda sürdürülebilir güvenli ve kaliteli süt üretimi için vazgeçilmez bir risk yönetim sistemi olan İyi Süt Hayvancılığı Uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan birbiriyle bağlantılı iki bölümden oluşan, katılımcılara katılım belgesi verilecek   bir seminer.Detay için tıklayınız.

AVHO, Kedi ve Köpeklerde Karaciğer ve Böbrek Hastalıkları-Klinik, Diagnostik ve Tedavisel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Mahmut OK, 4 Mayıs 2014

Kedi ve Köpeklerde Karaciğer ve Böbrek Hastalıkları-Klinik, Diagnostik ve Tedavisel Yaklaşımlar- temel bilgiler yanında klinik ve diagnostik ultrasonografik ve labaratuvar bulgularının değerlendirilmesi, olgu sunum ve değerlendirmeleri ile verilirken tedaviye ilişkin temel yaklaşımların sunulacağı bir meslek içi eğitim programıdır. Detay bilgi için tıklayınız.

AVHO, Geriatrik Ev Hayvanlarında Sağlık Yönetimi Semineri, Yrd.Doç.Dr. Ali Evren Haydardedeoğlu, 6.Nisan21014

Küçük hayvan kliniklerinin hasta trafiğinde önemli paya sahip geriatrik ev hayvanlarının sağlık yönetimi konusunda klinisyenlere bu alanda pratik bilgiler sunan bir seminer olarak hazırlandı.Detay için tıklayınız.

AVHO, Kedi ve Köpeklerde EKG ve Antiaritmik Tedavi Semineri, Prof.Dr. Abdullah BAŞOĞLU, 9Mart 2014
Elektrokardiogram (EKG), kalbin elektriksel aktivitesini ölçen diyagnostik bir test olup non-invasiftir ve acı vermez. EKG, anormal kalp ritmlerinin teşhisi için önemli bir test olup kalp büyümesinin veya kalbe bazı ilaç etkilerinin belirlenmesi için faydalı olabilir. Bu yüzden, kalpte ritm problemlerinden şüphe edildiğinde veya kalp fonksiyonunun tam bir değerlendirmesinin parçası olarak endikedir.Detay için tıklayınız.
 

Ankara VHO "Ev Hayvanlarında Ankisiyete Bozuklukları" Semineri, Prof.Dr.Tamer DODURKA, 19.Ocak 2014

Ev hayvanlarında çok sık rastlanan anksiyete bozuklukları önemli bir sorun olmanın yanı sıra birçok davranış bozukluğunun da temeli sayılabilir. Kronikleşmesinin ve hayvanda başka sorunlara yol açmasının önlenebilmesi için erken tanı ve tedavisi çok önemlidir. Ayrıca, bedensel ya da davranışsal, birçok hastalıkla kolayca karışabilmesi nedeniyle titizlikle değerlendirilmesi gerekir.
Anksiyete bozuklularının tüm detaylarıyla ele alınacağı ve Ankara'da ilk defa yapılacak olan bu seminerin klinisyen meslektaşlarımıza ya da konuya ilgi duyan tüm veteriner hekim arkadaşlarımıza yararlı olacağı inancındayız.

Ankara VHO, Kedi ve Köpeklerde Kırık Fikzasyon Teknikleri Uygulamalı Kursu, Prof.Dr.Hasan BİLGİLİ, 15.Aralık.2013

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Meslek İçi Eğitimleri Aralık ayı programında yer alan Kedi ve Köpeklerde Kırık Fiksasyon Teknikleri Kursu Prof.Dr.Hasan Bilgili tarafından Doğa Residence Otelde sunuldu.  Ankara dışında Tekirdağ, Samsun, Çankırı, Kayseri, Sivas, Trabzon, Çorum, Çankırı illerinden veteriner hekimlerin katıldığı kurs oldukça verimli geçti. Sabah teorik olarak etkin sunumlarla kırık ve kırıkların fiksasyonu konuları anlatıldı. Öğleden sonraki bölümde ise materyaller üzerinde tüm katılımcılar, değişik fiksasyon tekniklerini birebir uygulama imkanı buldular.
Bu eğitimle VETA D Eğitim 2013 yılı programları tamamlanırken, 2014 program hazırlıkları farklı konular, farklı eğitimcilerle şekilleniyor.

Ankara VHO, Veteriner Hekimlikte Kan Analizleri ve Klinik Yorumu Eğitimi, Prof.Dr.Mahmut OK, Doç.Dr.Turan CİVELEK, 24.Kasım.2013

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Meslek İçi Eğitim programı Prof.Dr.Mahmut OK ve Doç.Dr.Turan CİVELEK tarafından sunulan Kan Analizleri, Kan Gazları ve Klinik Yorumu semineri ile devam etti. Seminer 24 Kasım 2013 Pazar günü yine Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirildi.

Sakarya ve Düzce,VHO Abdominal USG Eğitimi, Prof.Dr.Mahmut OK, Doç.Dr.Turan CİVELEK, Sakarya,17 Kasım 2013 

Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak Bölge Veteriner Hekim Odaları tarafından müşterek düzenlenen ve VETA D tarafından organize edilen Kedi ve Köpeklerde Abdominal Ultrasonografi Eğitim Programı 17 Kasım 2013 Pazar günü Adapazarında gerçekleştirildi.

Ankara VHO, Veteriner Hekimlikte İlaç Kullanımında Temel İlkeler ve Küçük Hayvan Kliniklerinde Antibiyotik Kullanımı, Prof.Dr.Ender YARSAN, Ankara, 23.10.2013

AVHO Meslek İçi Eğitim Programları başladı;"Veteriner İlaçlarının Kullanımında Temel İlkeler ve Küçük Hayvan Kliniklerinde Antibiyotik Kullanımı" semineri 26 Ekim 2013 Cumartesi günü Dünya Ticaret Merkezi toplantı salonunda başarıyla tamamlandı.

 
 
  
   
Yeni Sayfa 1
 Copyright © 2013 VETA D® - Her Hakkı Saklıdır - All right reserved